REFERANSEPROSJEKT

Opp gjennom årene har vi hatt gleden av å få være med på mange små og store byggeprosjekter rundt om i regionen.
Det er vi stolte av. Her er noen av dem.
FRE0248-mfavv9e18aw7ms45yt1ku3kp1vjm45n032rsbbe0to

CLARION HOTEL AIR

Det nyeste hotellet i tilknytning Stavanger Lufthavn. Litt utenfor selve flyplassområdet, men  desto nærmere parkeringsplassene. Hotellet er starten på en større utbygging av det området som blir kalt Utsola. Åpningsdagen er satt til 23.november 2015. Nok et spennende hotellprosjekt der TEQVA har fått ansvaret for den totaltekniske entreprisen. Hotellet har 298 rom, konferansesal og et stort messeområde i senter av bygget. Bookingsystemet er det samme som vi installerte i Clarion Hotel Energy. Vi har også bygget opp en egen energisentral(borehull og varmepumper) som skal dekke hele det nye området.
ronning_el_tretaarn-mllgphsfmkg8bwkt7i8n5ztq1gmy31twczldut6x7w

TRE TAARN

Tre Taarn ligger sentralt plassert mellom Kvadrat og Trones i Sandnes, like ved Rundeskogen. Prosjektet består av tre tårnlignende boligblokker av varierende størrelse, fra 11 til 16 etasjer. Totalt rommer det 113 leiligheter, fra 60 til 210 kvadratmeter. Berømmet med hederlig omtale under Statens Byggeskikkpris i 2014.
Totalteknisk entreprise ble prosjektert og utført av TEQVA (Sig.Halvorsen, Energi & Miljø og Rønning Elektro). Egen energisentral, med vannbåren varme fra fjellet i kombinasjon med solfangere på taket, gjør dette fantastiske boligprosjektet tilnærmet selvforsynt med energi. Felles parkeringsanlegg under bakkenivå med intelligent lysstyring. Arkitekt: Helen & Hard.
ronning_el_dnb_ishall-mllgnbrtvbi65u9physt0a3h8haxztsprsl9now2bk

DNB ARENA

DnB Arena ligger ved Stavanger Forum, der også Siddishallen og treningshallen for ishockey er plassert. Arenaen er på totalt 16 400 kvadratmeter og inneholder hockeybane, tribuner med 4 200 sitteplasser, syv garderober, restaurant, seks kiosker, tre puber, vrimleareal og 36 VIP-losjer. I tillegg til hockeykampene, benyttes arenaen til både messer og større konserter.
DnB Arena varmes opp og kjøles ned med vann fra en energisentral som er bygget på området. Temperaturen i hallen styres etter 15 grader i tredje etasje. Når det er publikum på tribunene, stiger temperaturen automatisk til 20 grader. Det vil likefullt være minusgrader over isen. Bygget er i energiklasse B, har balansert varmegjenvinning, brannvarsling med linjedetektorer, pluss pluss – der alle tekniske installasjoner styres via en sentral driftskontroll(SD-anlegg). TEQVA har hatt den totaltekniske entreprisen. Ut over det har Rønning Elektro stått for all fiberoptikk og kabling for media, pluss et gigantisk lydanlegg på 46 000 Watt. En annen liten kuriositet: Da DnB Arena åpnet, var det den første ishallen i Europa med LED-lys som hovedbelysning. Det generer mindre energi og mindre varme, noe som igjen innebærer mindre energi til kjøling. I tillegg har lyskildene lang levetid.
ronning_el_haugesundsgaten-mllgnk8dktt0grduho691hdm2y5s9g5rffbgcc220c

HAUGESUNDSGATEN 30, STAVANGER ØST.

Kombinasjonsbygg med 124 leiligheter, butikker, apotek, frisør, pizzarestaurant, kontorer og undervisningslokaler for Johannes Læringssenter. Et spennende bygg i en spennende bydel.  Dette er det første prosjektet som er installert med Smartly og Lyse sine egne artikler. TEQVA har hatt den tekniske totalentreprisen, der vi blant annet har bygget egen energisentral med vannbåren varme. Vi har også levert sikkerhetssystemene, med adgangskontroller og ditto utstyr. Alt dette blir overvåket og driftet av Rønning Elektro.
ronning_el_sjopanorama-mllgox3zg7nx8heuk9aun51kyzgvdpjsy58paq1l0s

SJØ PANORAMA

Disse to boligblokkene ligger på Lura, like ved Gandsfjorden og innseilingen til Sandnes. Blokkene har tilsammen 38 leiligheter der samtlige er forberedt smarthuskonseptet med løsninger som fremmer høy bokomfort og trivsel. TEQVA har stått for den totaltekniske entreprisen og har levert varme, sanitær og sprinkleranlegg, ventilasjon og elektro. Hver leilighet har vannbåren gulvvarme. La oss også legge til at alle dørene i fellesanleggene åpner seg automatisk for deg. En bitteliten detalj selvsagt, men det er når du fyller opp med mange slike at det blir spennende. Må du opp om natten for eksempel, slipper du å lete etter lysbryterne på vei til badet. Her går det duse lyset på automatisk og slukker av seg selv når du er ferdig.
ronning_el_hinnapark-mllgnn1w5bx5nvxw78qd0il020zzjhgjqk0tsn7d0g

HINNA PARK

En helt ny bydel ved Gandsfjorden der vi har vært med helt fra oppstarten av i 2003, med Viking Stadion som det første prosjektet. Deretter har bydelen blitt utviklet med store boligkomplekser, kjøpesenter og kontorblokker. I dag fremstår Hinna Park som en urban og fremtidsrettet bydel, også med egen togstasjon og kort vei til bykjernene i Stavanger og Sandnes. Og vi har hatt en finger med i de fleste byggeprosjektene, prosjektert og rigget med alle tenkelige hypermoderne tekniske installasjoner.  Stadionanlegget, kjøpesenteret, kontorblokkene A, B, C, D og E, pluss kontorblokkene Kanalpiren, Fjordpiren og Sea View. Dessuten har vi bygget opp et eget energi- og datasenter for store deler av bydelen. Dette drifter vi daglig med en fast stab som også har ansvaret for alt vedlikeholdet av adgangskontroller, sikkerhetssystemer, produksjon av ID-kort og så videre.
Sea View er en av de siste boligblokkene som er reist i Hinna Park. Sammen med våre alliansepartnere har vi hatt ansvaret for hele den totaltekniske entreprisen. Og folk er fornøyde. Moderne installasjoner sparer ikke bare energi, de gjør hverdagen enklere.
ronningelektriske_lite_clarion-mllj9nuprqmv4okkh7fnhf6vap3zvbbbryvnjxr6bw

CLARION HOTEL ENERGY

Da Clarion Energy åpnet 20. august 2014, ble det definert som Norges raskest bygde bygg. Det ble satt opp i rekordfart for å kunne ta imot gjestene under oljemessen akkurat det året. Ved gjennomgang av 3500 kontrollpunkter i etterkant, ble det ikke funnet en eneste mangel eller feil. Det er imponerende.
Hotellet kan by på usedvanlig spennende konferansefasiliteter og må kunne kalles et designhotell i særklasse. Det har 400 rom og storsal for 1200.
Vi er stolte over å ha fått være med å bidra med vår kompetanse i dette prosjektet. Her har TEQVA til fulle fått vist hva den er god for. Hotellet er klassifisert som et A-bygg, eller et lavenergibygg om du vil. Her finner du alt det siste innen energieffektive tiltak, med alt det innebærer av avansert teknologi. Vi har til og med utviklet et automatisk booking-system for å spare energi. Når du bestiller rommet i resepsjonen, vil det straks gå fra hvilemodus til komfortmodus. Det betyr at all luft blir skiftet ut og varmen slått på umiddelbart. Du kommer til et friskt og behagelig oppvarmet rom. Dette bookingsystemet har vekket behørig begeistring internasjonalt. La oss legge til at vi har hatt våre egne lysdesignere for å lage spesielle lyssettinger for å gjøre hotelloppholdet og konferansene til unike opplevelser.
ronning_el_evry_referanse-mllgnhev0bp5hxhxy4ydc038asjomcukf1czwi68j0

EVRY

Det er et særpreget bygg Evry har fått seg. Den kompakte formen er laget med tanke på miljøgevinsten. Ved å organisere bygget rundt et atrium, kunne ytterveggarealet reduseres. Dermed går det mindre energi til både kjøling og oppvarming.
Rønning Elektro har hatt totalleveransen på datasenteret, med UPS og dieselaggregat. Vi har også lagt opp møteromsteknologi i alle møterom, pluss TEQVA termohimling. La oss legge til at Evry er et IT-selskap med høye krav til sikkerhet. Dette har vi ivaretatt på høyeste nivå.
aadne_espeland-mllgppb558qiws9vzlhnpxxesjlvsmnr20t9p0vru4

JÆDER – ÅDNE ESPELAND AS

Ådne Espeland AS er kanskje vel så kjent under merkenavnet Jæder. En særdeles tradisjonsrik bedrift er det, med aner helt tilbake til 1896. De er kvalitetsbevisste og opptatt av å kunne møte de strengeste krav til effektiv og god matproduksjon. I 2014 kunne de åpne ny kjøttforedlingsfabrikk på Skurvemarka, like ved Ålgård. Totalt 16 500 kvadratmeter og en Europas mest avanserte i sitt slag. Det ble en fantastisk spennende jobb for TEQVA.
Fabrikken har egen energisentral og renseanlegg i separate bygg. Det er installert balansert ventilasjon med effektiv varmegjenvinning. Overskuddsvarme fra kjølekompressorene brukes til å varme opp bygget. All belysning er LED-basert, noe som sparer ytterligere energi. Bygget har to tekniske rom, pluss et teknisk loft. I kraft av alle de energismarte løsningene, har fabrikken fått støtte fra Enova.