Hans Olaf Myrvang leder Rønning Elektros nye satsing innen lås og beslag.
Hans Olaf Myrvang, leder lås og beslag.

Satser på nytt fag

Hans Olaf Myrvang leder Rønning Elektros nye satsing innen lås og beslag. Låsesmedfaget har gått fra industrifag til elektrofag, og det er derfor naturlig for Rønning Elektro å satse på dette faget.

Veien frem til å bli låsesmed går via elektro, automatisering og læretid.

– Vi ser at faget vårt blir mer og mer knyttet til elektro. I dag jobber en låsesmed like mye med adgangskontroll og digitale løsninger som med mekanisk lås og beslag, sier Myrvang.

Han er selv låsesmed, og leder den nye satsingen i Rønning Elektro.

– Oppstarten har gått bra. Vi har landet flere prosjekter samtidig som vi har fått flere faste servicekunder. Vi har inngått avtaler med de beste leverandørene og ansatt låsteknikere. Nå skal flere ansettes så fort som mulig. I tillegg er Rønning nå godkjent som lærebedrift, og til høsten ønsker vi å ta inn låsesmedlærlinger, sier Myrvang.

Rønning Elektro er i dag bl.a. Dormakaba- og ASSA Abloy-partner. I tillegg er iLOQ-sertifiseringen i boks.

Den nye avdelingen er en stor og viktig satsing for Rønning Elektro. Også på landsbasis er det flere elektrofirma som etablerer seg innen dette faget.

– Vi ser en veldig spennende utvikling i avdelingen siden starten i august. Avdelingen er prioritert både fra Rønning Elektro og våre eiere i TEQVA, sier daglig leder i Rønning Elektro, Bård Skavland.

TEQVA, som er en totalteknisk entreprenør og et søsterselskap til Rønning Elektro, har bidratt til at den nye avdelingen har fått flere spennende prosjekter.

– Vi har fått mange oppdrag fra både TEQVA og via Rønning Elektros eksisterende kundebase. Vi er en av distriktets største leverandører innen svakstrøm, og de eksisterende kundene i dette segmentet har etterspurt lås og beslag fra oss lenge. Dermed har det vært en enkel jobb å skaffe kunder, sier Myrvang.

Lås og beslagsavdelingen er en del av svakstrømsavdelingen i Rønning Elektro. Dette gir de ansatte unike muligheter til videreutvikling, samtidig som arbeidsdagen er både varierende og spennende.

Rønning Elektro legger vekt på trivsel, med blant annet et sosialt rom med bordtennis og shuffleboard på huset, og jevnlige samlinger og turer. Til høsten skal hele Rønning Elektro til Bologna i Italia.

– Vi tilbyr en trygg arbeidsplass, spennende oppdrag og gode vilkår. Jeg tror og håper at vi får nok folk fremover til alle de spennende oppgavene som ligger foran oss, sier Hans Olaf Myrvang.

Akkurat nå har avdelingen for Lås og beslag en spennde stilling ledig. Intresserte bes ta kontakt med Hans Olaf Myrvang for en uforpliktenede prat eller les mer om stillingen på finn.no.