John Henrik, ansatt i Rønning Elektro

Møt Ånund

Et spennende prosjekt som Ånund har vært med på i Rønning Elektro var oppgradering til fiberkabler hos Mariabakken borettslag. Her skulle 80 leiligheter bytte ut gamle coaxkabler til moderne fiber for internett og TV.  Prosjektet var spesielt kjekt fordi det var mange utfordringer. Spesielt krevende var ett par lange coaxkabler som satt fast i rørene, og røk i begge ender når vi skulle trekke dem ut. Med litt kreativ tenking klarte vi få dem ut og deretter trukket inn de nye fiberkablene. Et annet artig oppdrag var service på et av verdens største rørleggingsfartøy, Deep Energy. De trengte rask service på den gyrostyrte SeaTel parabolantennen som gir tv underholdning til mannskapet som kommer fra hele verden.

Bakgrunnen
Ånund tok først fagbrevet som elektriker. Han jobbet som elektriker i 8 år. Etter å ha tatt lærlingeskolen på kveldstid, tok han svakstrømsfagbrevet. Deretter jobbet han 20 år med svakstrøm. På denne tiden møtte Ånund kvinnen i sitt liv. Etter å ha bodd i Norge en stund valgte de sammen med sine to sønner å flytte til Taiwan. Her bodde de i 7 år frem til de valgte å flytte tilbake til Norge. Ånund begynte i Rønning Elektro i oktober 2021.

Hva synes du er bra med å jobbe i svakstrømsavdelingen?
Jeg jobber med flere typer svakstrømsanlegg, men akkurat nå jobber jeg hovedsakelig i fiber-teamet. Fra utsiden kan jobben vår se litt A4 ut, men tvert om. Når du jobber med rehabilitering og oppgradering av gamle anlegg møter du på svært mange utfordringer. Det er ofte vanskelig å forutse hvor lang tid en jobb faktisk tar, og vi må tenke en god del utenfor boksen for å klare gjennomføre jobben. Opplever også stor grad av tillit fra prosjektlederne og får mye ansvar for faktisk utføring. Det er noe jeg setter pris på. Her er det mange gode kollegaer og vi har mye lått og løye sammen.

Hva er motivasjonen din for å dra på jobb hver dag?
Det er litt forskjellig. Jeg synes det er gøy å komme borti så mange ulike kunder og hjelpe dem å løse sine utfordringer. Vi er ekstremt allsidige og kommer borti veldig mye forskjellig, men vi skal klare å få gjennomført det vi har lovet. Jeg enda til gode å oppleve at vi ikke klarer å få noe til. Samtidig som vi har det kjekt på jobb, er det noen ganger vi også har en del kjedelige oppgaver. Disse må bare gjøres, og det føles godt med det som er gjort.

Hva kan du bidra med i jobben?
For meg er det viktig å kunne dele min kunnskap. Jeg synes det er gøy å kunne være med å finne løsninger sammen med mine kollegaer. Jeg har en del erfaring og det er veldig kjekt å kunne lære fra seg noe som andre kan dra nytten av. I tillegg prøver jeg å være positiv og optimist. Det er viktig når vi er team som skal dra i samme retning.